Heti játék megjelenés (jan.23-29.)

2017-01-23
  Címkék: #megjelenés #pc #ps4 #vr #xboxone

Elindult az új év és most már az első újgonságok is érkeznek. Elsőként egy játék sorozat tér vissza a gyökereihez az új résszel. A héttől már nálunk is hivatalos rajtot vesz egy egy PS4 kiegészítő.

Resident Evil VII - PC, PS4, Xbox ONE

Visszatér klasszikus horror-gyökereihez a Resident Evil-sorozat, amelynek legújabb részében óriási változások várnak ránk. A Resident Evil 7 a széria történetében először belső nézetből garantálja számunkra a félelmetes kalandokat, méghozzá fotó-realisztikus ábrázolással, soha nem látott izgalmakkal, valamint olyan félelmetes pillanatokkal, amelyek az első részek óta nem jellemezték a játékot.

A Resident Evil 7 a történet tekintetében a hatodik rész egyenes folytatásának tekinthető, amelyben egy amerikai vidéki helyszín vár majd ránk, nem mellesleg pedig rengeteg rejtélyes és izgalmas kérdés, amelyek megválaszolása csak a mi feladatunk lesz. A játékban minden eddiginél fontosabb szerepet kapott a túlélés, valamint a pályákon való kutakodás és felfedezés, nem mellesleg pedig a féktelen zsigeri borzongás.

Véletlen egybe esés, de a mozikba is a Resident Evil új része. :)

Playstation VR - PS4

A Sony a beszédes Project Morpheus néven fejlesztette ki a saját virtuális valóság szemüvegét melyet egy gombnyomással tudsz csatlakoztatni a Playstationodhoz. A külső futurisztikus design nem csak kényelmes viseletet ígér, hanem komoly hardveres tartalmat. Hogy Te légy a virtuális világ ura a látványról az 5,7 colos Oled kijelző gondoskodik, mely full HD felbontásban repít egy másik világba. A kép frissítési rátája az –elképesztő-120Hz, ezáltal a virtuális térben látott gyors mozgás is garantáltan folyékony lesz. A látványhoz még érdemes megjegyezni, hogy 100 fokos látómező is segíti a tökéletes élményt.

A fejmozgásodra kilenc LED izzós rendszer ügyel és mellette giroszenzorok figyelik a gyorsulást. A PS VR megalkotásakor nagy hangsúlyt fektettek a hangzásra ezért egy különleges 3D fülhallgatót fejlesztettek ki, amivel minden apró zörejt, tenger morajlást, szél süvítést úgy fogsz észlelni, ahogy a valóságban is. Azt gondolnád, hogy a VR-ozni magányos tevékenység, de a Sony szemüvegével az általad látott képet közvetlenül a TV-re is tudod küldeni, hogy együtt figyeljétek az akciókat. Sőt! Multiplayer módban is tudsz játszani barátaiddal a Playstation Networkon keresztül.

A PS VR használatához szükséges PS Camera és játéktól függően a PS Move írányítók.

Oculus Rift érkezik

2016-10-13
#érkezik #oculus #vr

Már nagyon sokat lehetett olvasni és hallani az új VR eszközökről, a virtuális valóságról. Pénteken érkezik üzletünkbe az Oculus Rift VR csomag, ami megfelelő számítógépekkel használható.

Az Oculus a úttörőként hozta be újra a köztudatba a virtuális valóságot és végül elkészült a Rift, olyan virtuális valóság élményt kínálva, amit a filmek már hosszú évtizedek óta ígérnek. Az Oculus Rift egy olyan multimédiás eszköz, mely számos formában használható (speciális 360 fokos / egyéb VR filmnézés, virtuális túrák, fejlesztői programok, stb.), de gyökeresen változtatja meg a videojátékos szokásokat. Habár belső nézetes akciójátékok már régóta vannak, de mégis kívülről monitort nézve láttuk az eseményeket. Ez után viszont körbe vesznek, és tényleg úgy érezheted ott vagy az akció sűrűjében. Körbe lehet nézni az az elképzelt világokban, ahogy azt a való életben is. A lehetőségek végtelenek!

A remek ötletek persze mit sem érnek a megfelelő technológiai háttér nélkül. Az Oculus Rift a tökéletesen hihető élményről a minőségi, magas felbontásra és akadásmentes képfrissítésre képes, emberi látáshoz tökéletesen illeszkedő és a látóteret kitöltő kijelző gondoskodik. Az Oculus mérnökei egy jövőre felkészített, stabil, megbízható teljesítményt nyújtó VR eszközt álmodtak meg a felhasználóknak. A megszületett VR eszköz: az Oculus Rift által nyújtott élmény semmivel nem hasonlítható össze. Legyen szó a legjobb játékokról, virtuális mozizásról, 360 fokos szabadságot biztosító filmekről, a világ egy másik pontjának pontos virtuális másáról vagy barátaiddal közösen futtatott programokról, mindig olyan élményt kapsz, mintha valóban ott lennél!

Az Oculust Rift csomag a headset, az Xbox One irányító és egyéb kiegészítők mellett kezdésből két játékot tartalmaz, melyek már önmagukban is jól prezentálják a modern VR technológia varázsát. A térbeliségre kihegyezett, mászkálós Lucky's Tale, ill. a sci-fi űrcsatákat megdöbbentő minőségben és élethűséggel visszaadó EVE: Valkyrie jól mutatják be, miről is szól az Oculus. Térbeliségről, szédítő terekről és olyan élményekről, melyekről eddig csak álmodni mertél. Természetesen nem áll meg ennyiben a dolog: már a startkor számos VR-ra kihegyezett cím és temérdek korábbi, immáron Oculus kompatibilis cím érhető el, és rengeteg fejlesztő több száz játéka van készülőben, így a következő években egyre látványosabb és ötletesebb formában kerül majd az eszköz kihasználásra.

A csomag tartalma:

 • Oculus Rift VR Headset 
 • Oculus Rift vevőegység 
 • Oculus Remote távirányító 
 • Vezetéknélküli Xbox One Controller 
 • EVE Valkyrie játékszoftver 
 • Lucky's Tale játékszoftver

Ajánlott számítógép:

 • Processzor: Intel Core i5-4590 vagy erősebb
 • Memória: 8GB vagy több
 • VGA kártya: NVIDIA GeForce GTX 970 / AMD R9 290 Vagy erősebb
 • VGA kimenet: HDMI 1.3 kompatibilis
 • USB kimenet: 3db USB 3.0 port plusz 1db USB 2.0 port
 • Operációs rendszer: Windows 7 SP1 64 bit vagy újabb

BOBOVR Z4 VR szemüveg

2016-09-05
#android #apple #okos #vr

A következő friss dolgunk a szórakozást, kikapcsolódást szolgálja. A most egyre népszerűbb virtuális valóságba visz el. Egy VR szemüveg a BOBOVR-től.

BOBOVR Z4 VR szemüveg

A Z4 az egyre népszerűbb VR szemüvegek egyik képviselője. Ezekkel a szokásos 3D film élmény intenzívebb lehet. Be lehet járni virtuálisan a világ érdekes helyszíneit és számos játék is azt az élményt tudja nyújtani azt az élményt, hogy részesei vagyunk és nem csak kívülről szemléljük az eseményeket, helyszíneket.

Mit nyújt ez a szemüveg?

 • Akár 120 fokos látószög, ami nagyon közel van a természetes emberi látásmódhoz.
 • 3D hanghatás teszi a látványt teljessé.
 • Hívások kezelése, könnyen szabályozható hangerővel.
 • Szemüveg nélkül is használható. Dioptria beállítási lehetőség rövid és távol látáshoz.
 • Szemtávolság beállítás.
 • Mechanikus gomb a képernyő érintésre, így nincs szükség plusz bluetooth-s eszközre.
 • Félig átlátszó előlap, amivel a telefon kamerája is használható marad és AR eszköznek is alkalmas.
 • Teljesen egyénre szabható a kényelmes viselésért.
 • Nagyon könnyű. Telefon nélkül mindössze 410g.
 • Csak 35 fokig nyíló előlap, elkerülendő a telefon véletlen kiesését.
 • Telefon támogatás 4.7"-6.2"-ig

A szemüveg Apple és Android-s telefonokkal egyaránt használható. Támogatja a Google Cardboard alkalmazásokat.